FFML: een ronkende start van een nieuw studiejaar

 In and now for something completely different, onderwijs, onderzoek
[column col=”3/4″]Met een onderwijsprogramma dat staat als een huis en een nieuwe spannende onderzoekslijn zijn de verwachtingen van het Fontys Future Medialab voor dit studiejaar hoog gespannen. Wat gaan we doen en wat willen we bereiken?[/column]

[column col=”3/4″]

 

Het Lectoraat Media, en daarmee het Fontys Future Medialab, kijkt inmiddels terug op drie succesvolle onderwijsjaren. Jaren waarin we, met ons interdisciplinaire onderwijsteam, twee mooie minoren hebben ontwikkeld. Aan de hand van de thema’s ‘Twisted Realities’, en ‘Het Nieuwe Verdwalen’ ontwikkelden studenten journalistiek, communicatie, ICT, kunsten en economie indrukwekkende innovatieve media concepten die zich langzaam een weg banen in onze maatschappij. Het ging goed en kan tegelijkertijd nog beter. Dit jaar ontwikkelen we ons daarom verder. Met hetzelfde en toch iets anders. Zoals we het zelf noemen: ‘And now for something completely different.’

Deze week starten 46 studenten met de minor Future Media of Media, Minds and Matters. Zij zullen het komende half jaar ondergedompeld worden in nieuwe vormen van media. Volgens de leer van Kumar, en zijn methode ‘101 design methods’ werken zij aan nieuwe mediaconcepten die de grond moeten laten schudden. Ons team staat klaar om hen hierbij te begeleiden.

Naast het onderwijs, krijgt ook onderzoek onze aandacht. Met hulp van het Stimuleringsfonds van de Journalistiek kijken we naar de invloed van technologie op het vertellen van verhalen. We zijn trots dat het ANP, TMG en De Correspondent ons hier als mediapartner in willen ondersteunen. Samen met hen bouwen we tools die nieuwe vormen van storytelling tot stand zullen brengen. Maar we gaan niet alleen bouwen. We kijken ook naar de impact van ons bouwwerk. Wat betekenen deze tools in brede zin voor de objectiviteit en betrouwbaarheid van verhalen? Deze maatschappelijke kant van het onderzoek is voor ons lectoraat minimaal net zo belangrijk.

We willen dit jaar meer laten zien van wat we bij het lectoraat doen. Dat doen we via deze blog, onze sociale media en presentaties op conferenties. Zo is ons lectoraat vertegenwoordigd in oktober vertegenwoordigd op de Conductrr conferentie in Londen en een maand later op het onderzoekscongres van de Vereniging voor Onderzoeksjournalisten in Kortrijk en de ECREA conferentie in Lissabon.

We willen naar buiten. Met het prachtige werk van onze studenten en het baanbrekende onderzoek dat we voor ogen hebben.

We kunnen niet wachten. Blij dat het nieuwe studiejaar weer is begonnen.[/column]

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search