Fontys FutureMediaLab on tour: conferentietijd

 In onderzoek

Ons onderzoeksteam hecht er grote waarde aan dat de uitkomsten van ons onderzoek van het Fontys FutureMediaLab niet binnen de onderwijsmuren blijft hangen. De komende maand gaat het Fontys FutureMediaLab daarom de boer op met haar onderzoek. Het is conferentietijd!

De eerste stop is in Londen. Hier spreek ik samen met Eefje op den Buysch van het Fontys Transmedia Storytelling Lab op de Conductrr conferentie. We presenteren de uitkomsten van het onderzoek dat we samen met studenten van de minor Transmedia Storytelling hebben uitgevoerd. Binnen dit onderzoek ontwikkelden we een model om transmediale campagnes te meten. Nieuwsgierig? Lees de introductie in het onderzoek.

Een paar dagen later presenteert het Fontys FutureMediaLab zichzelf aan de Computation and Journalism conferentie van de prestigieuze Columbia University in New York. Ik presenteer hier de uitkomsten van een onderzoek naar de perceptie op de betrouwbaarheid van computer geschreven nieuws. Daarnaast geef ik een update van ons onderzoek naar de automatische nieuwsredactie. Een prachtige kans om ons onderzoek ook internationaal op de kaart te zetten.

Na New York staat de VVOJ conferentie op het programma. Tijdens de jaarlijkse congres voor onderzoeksjournalisten tonen we voor het eerst onze running demo’s aan het publiek. We zullen journalisten tijdens deze conferentie ook om input vragen. Dit is voor ons belangrijk voor de verdere ontwikkeling van het onderzoek.

Last stop is Lissabon. Op de ECREA conferentie praat ik namens het Fontys FutureMediaLab over de invloed van technologie op het vertellen van journalistieke verhalen. Voor ECREA ligt hierbij de focus op onderwijs. Wat betekent het voor de manier waarop we onderwijs geven als algoritmes (gedeeltelijk) het toekomstige werk van onze studenten gaan overnemen?

 

Uiteraard volgt op deze blog een verslag van de conferenties. Stay tuned!

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search