Bezoek aan STRP scene #1: Een verslag van Jaimy van Venrooy

 In Events

STRP Scene #1: Society of senses. Dit is een voorproefje van STRP Bienale van 2017 (10 daags festival). Dit event ging over alles wat te maken heeft met zintuigen. Bij de openingspresentatie werden verschillende mensen voorgesteld en lieten hun werk zien.

Hieronder zijn een aantal werken van Kris Verdonck. Hij richt zich op o.a wetenschap, theater en ingeneurs. Ik vond het heel interessant hoe hij om gaat met zijn projecten. Hij wil een soort emotie uit lokken met wat hij doet en vertelde over de psychologie achter sommige van zijn werken.

Dit project was een glazen bak met water erin en felle lichten. De persoon die erin zat ging daardoor in een soort trans. Ze “zweven” in het water en zien geen mensen om zich heen door het licht.

Dit project bewonder ik meer vanuit een vormgevers standpunt. Hij heeft namelijk een glazen bak gemaakt waar vuurwerk in afgestoken word. Een donkere kamer en mensen die eromheen staan maken hiervan een bewonderbaar plaatje.

Verder waren er nog verschillende workshops en installaties.

Dit was een black box die je geluid kon laten horen zonder dat je je oren gebruikt.

Dit is grote harde schijf die 380GB aan data heeft van Jeroen van Loon’s DNA. ‘cellout.me’ is een project waar Jeroen zijn DNA verkoopt.. ja, echt. Op zijn website kun je een bod plaatsen.

Deze installatie maakte alleen gebruik van geur (en geluid). Ze verbinden geur met bepaalde gebeurtenissen. In dit geval was het de moord van John F. Kennedy. Ik heb het helaas  niet uitgeprobeerd omdat ik er niet echt een fan van ben om in een kleine metalen kooi te gaan liggen.

Tot slotte ben ik naar een workshop geweest dat ging over geur. Er werden verschillende soorten geur samples uitgedeeld die je doen denken aan verschillende situaties. Het doel hiervan was om op te schrijven waar elke sample je aan doet denken.

Recommended Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search