OVER HET FONTYS FUTUREMEDIALAB

Het Fontys FutureMediaLab is het onderzoeks- en onderwijslab voor innovatieve mediaconcepten. Je vindt ons in het NatLab op Strijp-S in Eindhoven.

WAT MEDIA IN DE NABIJE TOEKOMST GAAN BETEKENEN VOOR MENSEN

We zeggen weleens dat het FutureMediaLab de speelplaats is van het Fontys Lectoraat Media, dat bestaat uit de Fontys Hogescholen voor de Kunsten, ICT, Communicatie, Toegepaste Psychologie, Journalistiek en de Economische Hogeschool Tilburg.

Van al die scholen vind je hier studenten en docenten. Samen onderzoeken we de wat media in de nabije toekomst gaan betekenen voor de maatschappij – en bedenken we concepten die daar een rol in kunnen spelen. Daarbij levert ons multidisciplinaire karakter waardevolle inzichten op. We verzamelen het beste van al die werelden en komen zo tot nieuwe ideeën. We remixen de media.

ONDERWIJZEN, ONDERZOEKEN, ONDERNEMEN

Het FutureMediaLab is de plek waar studenten terechtkunnen om de minor Future Media te volgen, om af te studeren met een mediaconcept, of om hulp te krijgen met hun start-up. Het is de plek waar het Lectoraat Media onderzoek doet naar de invloed van technologie op het vertellen van verhalen. Het is de plek waar creativiteit, nieuwsgierigheid en ontdekking in de lucht hangt.

Vooral ook dankzij ons team en onze partners, die je hieronder kunt vinden.

Maak kennis met ons team

Anne-Marie Sweep

Projectleider FutureMediaLab & Docent Communicatie

Niels van Maaren

Docent Communicatie, Onderzoeker Robot Journalistiek & Afstudeerbegeleider

Berend-Jan Verheijen

Docent Communicatie

Jan Pieter van Laar

Docent Motion & Graphic Design

Hanna Zoon
Hanna Zoon

Researcher Robot Journalistiek & Docent ICT & Media Design

Eefje Op den Buysch

Projectleider onderzoek Robotjournalistiek

Devid Ilievski

Docent Journalistiek

Luuk Derkx

Docent ICT & Media Design

Partners van het FutureMediaLab

STRP

STRP Biënnale is een festival vol spectaculaire kunst, experimentele technologie en elektronische muziek. Een grote expositie vol interactieve kunstwerken en een uitgebreid danceprogramma maken deel uit van dit twee jaarlijks evenement. En STRP draagt de passie voor technologie ook graag uit met rondleidingen voor scholieren, samenwerkingsprojecten tussen studenten en senioren en een internationale conferentie waarin kunstenaars en technologen een kijkje achter de schermen bieden.

VPRO Medialab

Ons medialandschap is in sneltreinvaart aan het veranderen en juist daarom heeft VPRO per half april 2015 het Medialab op Strijp-S in Eindhoven geopend. Met het laboratorium wil VPRO sneller inzicht te krijgen in de nieuwste manieren waarop media worden gemaakt én genuttigd.

Baltan Laboratories

Baltan Laboratories is a collaborative platform for future thinking that places art and design research at the core of its activities. Baltan claims the role of pioneer ‘’in the cultivation of the existing potential in the high-tech and creative industry.’’ (Policy note 2014/15).

Baltan is both a network and a methodology: It sees the lab as a way of working and as a place where ideas are put into practice through projects in which freedom of thought, openness towards the unknown, experiment and playfulness are key.

Baltan stimulates a cross-disciplinary approach conducted in an open-minded atmosphere based on trust, empathy and mutual inspiration.

Blog

Onze partners organiseren veel events. Wij gaan daar graag heen:

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search